HET PROJECT


Oorspronkelijk gestart als idee om een 23cm repeaterstation te plaatsen in de regio Gent, was de eerste belangrijke horde het vinden van een geschikte locatie. De 23cm band is door haar intrinsieke eigenschappen uitermate gevoelig aan de antennehoogte.


In 2020 werd een geschikte locatie gevonden in de watertoren van Zwijnaarde en startte de planning voor de technische installatie en de vergunningsaanvraag. Uiteindelijk ging de 23cm repeater ON0VDS voor het eerst on the air in april 2022.


Inmiddels is een vergunningsaanvraag lopende voor een uitbreiding naar de 4m band.


DE LOCATIE


Het repeaterstation is gehuisvest in de watertoren van Zwijnaarde (bij Gent). Met een torenhoogte van 55m en een bijkomende masthoogte van 12m wordt een antennehoogte van 67m (ongeveer 75m above sea level !! ) bereikt, wat het station een uitstekend dekking geeft op de 23cm band voor nagenoeg héél Vlaanderen.


DE 'CREW'


Tussen idee en realisatie zit een wereld van verschil. Oorspronkelijk ontsproten als idee van ON6VDS, zijn er verschillende helpende handen. Zij zijn de (al dan niet stille) krachten die dit project mee mogelijk maken.


Contact

Maakt u gebruik van de repeater? Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Indien u enkel luistert, waarderen wij uw ontvangstrapport. Contacteer ons via het webformulier.


Volg ons ook op Facebook !


Bezoek zeker de websites van onze sponsors aangezien zij dit mogelijk maken.